Oferta formativa

Matrícula tancada

Aquesta és la oferta formativa que hem preparat a la UPBM per aquest primer semestre del 2021. Tots els cursos es realitzaran en línia. Si fas un dels cursos i tens qualsevol dubte sobre el funcionament, si us plau contacta amb nosaltres a alumnes@upbm.cat.

Comunicació no-violenta, mediació i resolució de conflictes

En aquest curs, a partir de la perspectiva fenomenològica i de la comunicació no-violenta, es donen eines tant teòriques com pràctiques per ser capaços de connectar amb nosaltres mateixos i amb el món a través de l’empatia i el diàleg i així adquirir una major comprensió del rol de la comunicació en les relacions.

30 €

Antropologia i relativisme cultural

L’antropologia és una particular mirada sobre l’alteritat, és a dir, sobre la diversitat de formes i expressions de l’esser humà. En aquest curs es farà un breu repàs de la història, aportacions, i debats de l’antropologia cultural amb l’objectiu d’animar als alumnes a desenvolupar el pensament crític des de diferents enfocaments sobre la condició humana des de les diferents branques de l’antropologia.

30 €

Cap a l'ecofeminisme: eines pràctiques, sabers útils

“Pensa global, actua local” compartirem els sabers per a definir l’escenari social i econòmic en què estem, entendre com hi hem arribat i cap a on anem. Del global anirem a allò local, què puc fer jo?, et donarem eines pràctiques per poder actuar en el teu dia a dia i en el teu entorn més immediat. No tenim la solució, però sí diferents opcions que faran la diferència.

30 €

Drets Humans: eines i idees per defensar-los

En aquest seminari partirem de la definició dels drets per poder apropar eines per poder identificar la seva vulneració així com per poder defensar-los. Tractarem els drets en diferents àmbits de la mà de persones que hi treballen i coneixerem experiències i accions que ens poden ajudar i inspirar a l’hora de portar a terme la seva defensa i la seva reivindicació.

15 €

Pensem i reflexionem sobre el món de l’art

Tots i totes coneixem alguna cosa sobre el món de l’art. Noms d’artistes, obres, museus, etc… Però alguna vegada ens hem plantejat realment què és l’art i què és la història de l’art? Aquest curs és una introducció al món de l’art però des d’una perspectiva diferent.

L’art està conformat per un seguit d’elements i idees que l’envolten i que han ajudat a mitificar aquesta disciplina tan antiga. L’artista, l’obra d’art, els museus… són alguns d’aquests conceptes que ronden la idea de l’art. Les nou sessions que formen aquest curs són una eina per conèixer i aproximar-nos a aquests i altres elements amb una mirada crítica i analítica.

30 €

Art i feminisme: recull de 10 pintores occidentals

Les dones han tingut un paper molt important dins del món de l’art, encara que sovint els seus noms hagin estat esborrats, ignorats o infravalorats dins el relat històric. Moltes d’elles ho van tenir molt difícil per accedir a una educació artística, fruit de la desigualtat de l’època. Tot i així, és important estudiar quines figures mereixen ser reconegudes, per assegurar-nos de què el talent femení no quedi fora dels llibres d’història de l’art occidental. En aquest curs es treballarà des d’una perspectiva feminista on, a cada sessió, s’estudiarà una artista dins del context del llenguatge pictòric. Analitzarem les seves obres tant a nivell formal, iconogràfic i iconològic, tot creant un diàleg entre obra i artista.

30 €

Història Oral: les nostres veus en moviment

Recorregut per les diferents aportacions metodològiques de la Història Oral. S’analitzaran sobretot les entrevistes com a mètode de construcció de fonts orals i els usos que se’n fan. El curs preveu, a més a més, l’elaboració de projectes d’investigació específics i la possibilitat d’organitzar grups de treball dins del nostre territori.

15 €

INSCRIPCIONS

Vols inscriure’t en un curs? Omple el formulari d’inscripció indicant quin curs o cursos t’interessen.  Et confirmarem la plaça per correu electrònic. Gràcies!

  Data de naixement (dd/mm/aaaa)

  En quin curs o cursos tens interès?

  Comunicació no-violenta, mediació i resolució de conflictes (17:00)Comunicació no-violenta, mediació i resolució de conflictes (19:00)Antropologia i relativisme culturalCap a l'ecofeminisme: eines pràctiques, sabers útilsDrets Humans: eines i idees per defensar-losHistòria Oral: les nostres veus en movimentArt i feminisme: recull de 10 pintores occidentalsPensem i reflexionem sobre el món de l'art

  Mètode de pagament

  * Aportació solidària: la teva aportació solidària serveix perquè altres alumnes de la UPBM puguin ser becades.

  * Beca: la teva petició serà valorada tenint en compte les aportacions voluntàries d'altres alumnes de la UPBM

  Observacions

  [mc4wp_checkbox]

  VOLS FORMAR PART DE LA UPBM?

  Pots participar a la #UPBM com a professora, alumna o col·laboradora habitual. T’estem esperant!