Equip docent

Docents Campus d'estiu

Sonia Gutiérrez

Psicòloga, Terapeuta Integrativa, Professora de Ioga i Màster en Cooperació Internacional amb més de 15 anys d’experiència professional en l’acompanyament de persones en l’àmbit educatiu, social i terapèutic. Especialitzada en autoconeixement, creixement personal, relacions i família, gestió emocional, estrès i ansietat. Facilito cursos i tallers de creixement personal per a mares i pares, teràpia energètica, ioga i meditació. Soc cofundadora del projecte Gandaki juntament amb el meu company Arnau Gasull. El nostre projecte té l’objectiu de facilitar la transformació cap a una nova forma de fer i ésser com a individus i en societat.

Per a més informació: www.gandakiproject.com

Imparteix: Psicologia per a la transformació social. “Coneixe’s a un mateix com a eina de canvi”

Arnau Gassull

Psicòleg, Coach i Instructor de Mindfulness amb més de 20 anys d’experiència professional com a formador i acompanyant persones en el desenvolupament humà. Les 3 àrees que treballo són l’autoconeixement, la comunicació (emocions i relacions) i la gestió del canvi. Especialitzat en acompanyar la gent en la seva resposta davant dels nous àmbits d’aprenentatge a partir de les vivències i reptes que ens porta la vida. En els darrers anys em dedico a facilitar cursos i tallers de mindfulness, coaching emocional i resiliència per a generar equilibri emocional, benestar personal i sentit de vida. Professor -col·laborador a la UOC en el grau de psicologia. Condueixo el programa Espai Creix a Ràdio Sant Celoni.

Per a més informació: www.gandakiproject.com

Imparteix: Psicologia per a la transformació social. “Coneixe’s a un mateix com a eina de canvi”

Núria Garcia Vázquez

Diplomada en Educació Social per la UNED;  educadora social des de l’any 2010 al CRAE Sta. Agnès durant 6 anys; educadora de reforç amb nens de primària i ESO; educadora social a la residència de gent gran l’Auca a les Franqueses del Vallés. Darrerament, estic fent classes de llengua i integració cultural a menors no acompanyats a una associació de Granollers. La meva especialitat és la infància en risc d’exclusió social.

Col·legiada núm. 10288. Col·legi d’ Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Imparteix: L’educació social en un món globalitzat: educació per la transformació social

Grecia Guzmán Martínez

Activista en el moviment boig i doctoranda en el departament de psicologia social de la Universitat Autònoma de Barcelona, en la línia de recerca Gènere, Salut, Subjectivitat i Cos. Entre els seus interessos acadèmics i activistes es troben les perspectives feministes i interseccionals sobre el malestar i la defensa de drets humans en l’àmbit de la salut mental.

Perfil docent i publicacions: https://www.researchgate.net/profile/Grecia-Guzman-Martinez

Imparteix: El model de recuperació i l’atenció basada en drets. Un canvi de mirada en les polítiques públiques de salut mental

Hernán María Sampietro

usuari de salut mental i coordinador de projectes d’ActivaMent Catalunya Associació, doctorant en el departament de psicologia clínica i de la salut de la Universitat de Barcelona, en la línia de recerca Avaluació clínica psicològica i tècniques estadístiques. Entre els seus interessos acadèmics i activistes es troben els estudis bojos, la implementació del model de recuperació en les polítiques públiques de salut mental i la defensa dels drets humans.

Perfil docent i publicacions: https://www.researchgate.net/profile/Hernan-Sampietro-2

Imparteix: El model de recuperació i l’atenció basada en drets. Un canvi de mirada en les polítiques públiques de salut mental

Docents curs 2020-21

Abigail Gracia

Titulada com a Animadora Sociocultural, m’he format en economia social, solidària i feminista en  àmbits no formals i en escoles populars i he  desenvolupat la meva professió en el món associatiu i cooperatiu, treballant amb i per a comunitats formades per persones diverses a través de metodologies comunitàries, horitzontals i feministes.

Imparteix: Cap a l’ecofeminisme: eines pràctiques, sabers útils

Montse Castellanos

Lleonesa acabada d’arribar a Catalunya, llicenciada en Ambientals, Tècnica en PRL, Estudis d’Agrònoms, Antropologia, Bioconstrucció.

Quinze anys com a tècnica ambiental a  l’aeroport de Madrid. Ara a Tecnigral porto el control de qualitat de recollida de residus i agent cívic de St. Pere de Vilamajor.

Imparteix: Cap a l’ecofeminisme: eines pràctiques, sabers útils

Dr. Andri W. Stahel

Fenomenòleg i mediador de conflictes, amb més de vint anys d’experiència docent i de recerca en els més variats àmbits i pràctiques en l’àmbit de la comunicació i teoria del  coneixement, de l’economia regenerativa (economia viva), de la sistèmica, la mediació de conflictes i tallers de desenvolupament de la intel·ligència sistèmica.

Perfil docent i publicacions:  https://www.researchgate.net/profile/Andri_Stahel

Imparteix: Curs de comunicació no-violenta, mediació i resolució de conflictes

Laura Benadiba

Historiadora, especialista en metodologia d’Història Oral. Directora del Programa de Historia Oral de la Escuela ORT de Buenos Aires. Presidenta de la Asociación Otras Memorias. Actualment, és coordinadora de Història Oral a l’àrea de Educación de la Universidad Popular Barrios de Pie de la ciutat de Buenos Aires. Ha impartit cursos especialitzats en Història Oral a diferents països. Destaquen les seves obres, “Historia oral, relatos y memorias”; “La Historia Oral, los jóvenes y el pasado”, “Nuestras Voces en Movimiento.

Imparteix: Curs d’història oral: les nostres veus en moviment

Guillem Piedrabuena

Sóc graduat en Antropologia social i cultural per la UB. Els meus interessos dins la disciplina es centren en l’antropologia visual, i en especial la fotografia documental, i l’antropologia religiosa. Treballador precari en extraescolars, crec que ensenyar antropologia és una arma contra l’hegemonia dels discursos dominants.

Imparteix: Antropologia i relativisme cultural

Judith Méndez

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Màster en estudis avançats en Història de l’Art. Actualment treballant com a dinamitzadora de sessions de filosofia per infants a la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu; ha treballat de guia turística en viatges culturals tant a ciutats italianes (Florència, Siena, Assís) com a institucions museístiques nacionals (Fundació Joan Miró, Museu Arxiu Tomàs Balvey). Porta 5 anys donant classes a la Universitat Popular de Granollers impartint cursos en relació a la història i la interpretació de l’art.

Imparteix: Art i feminisme: recull de 10 pintores occidentals

Marco Aparicio

Doctor en Dret Públic per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002), professor agregat de Dret constitucional a la Universitat de Girona (UdG), on des del curs 2013-2014 ocupa el càrrec de coordinador del grau en Ciències Polítiques i de l’Administració.

És membre de la Càtedra Internacional UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG, i col·labora en diverses organitzacions de defensa dels Drets Humans, com la FIDH (Federació Internacional de Drets Humans) o S.O.S. Racisme.

Imparteix: Drets Humans: Eines i idees per defensar-los

Eduard García

Sóc graduat en Història de l’art per la Universitat de Barcelona i actualment estic estudiant el màster Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic a la UAB. He treballat com a guia en algunes cases emblemàtiques de Barcelona, com la Casa Amatller. Fa 4 anys que sóc professor d’història de l’art a la Universitat Popular de Granollers. Totes les feines que he fet i faig estan relacionades en divulgar i fer arribar l’art a la gent perquè això és la meva autèntica passió.

Imparteix: Pensem i reflexionem sobre el món de l’art

Vols formar part de la UPBM?

Et convidem a participar com a alumna, professora o col·laboradora habitual. Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu. Gràcies!

    Com vols participar a la UPBM?

    Com a professoraCom a alumnaCom a col·laboradora puntual

    Observacions

    VOLS FORMAR PART DE LA UPBM?

    Pots participar a la #UPBM com a professora, alumna o col·laboradora habitual. T'estem esperant!